• Početna>
  • Vesti>

Dodeljeni ugovori za stanove u Gračanici i Donjoj Gušterici

U Gračanici su danas potpisani ugovori o korišćenju stanova koje je dodelila Opština. Porodice, koje već godinama čekaju svoj krov nad glavom, uskoro će rešiti stambeno pitanje.

Najugroženijim porodicama i mladim bračnim parovima Opština Gračanica je dodelila stanove u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici. Predsednik ove opštine je u sali Doma kulture korisnicima uručio rešenja za 33 stana, naglasivši da će Opština Gračanica i dalje marljivo raditi na zbrinjavanju građana.

“Vodili smo računa da to budu porodice koje su rešene da ostanu u našoj opštini. Već smo sačinili plan na koji način ćemo već naredne godine udomiti više od 100 porodica kojima je potreban smeštaj. Nastavljamo sa realizacijom ovih planova  kako bi stambeno zbrinuli što veći broj porodica i već, za nešto više od mesec dana, planiramo početak gradnje još 36 stanova”, najavio je Srđan Popović.

Rešenja o korišćenju stanova u šest stambenih zgrada iz korena će promeniti život mnogim porodicama. Jedan od stanova je nakon žalbenog postupka dodeljen i samohranoj majci Milici Đukić, sa dvoje bolesne dece.

“Moja deca i ja sada imamo sigurnost. Nema više premeštanja iz jednog stana u drugi, gde smo bili od danas do sutra. Ovo je veliki početak za nas i veliko hvala opštini i gradonačelniku koji je i u samom razgovoru tada potvrdio da će,u skladu sa svojim mogućnostima, opština izaći u susret. To je i ispunio”.

Na Kosovo se 2016. godine vratila porodica Maksimović. Njima, kao i mladom bračnom paru Trajković uskoro će biti uručeni ključevi stana.

“Od 2016. smo povratnici, mnogo mi je drago što se ovo dešava. Ovo je sreća za svakog ko je dobio krov nad glavom. Želeo bih da se što više ljudi vrati da živi na Kosovu”.

“Neizmerno je to što nam je dato, ipak je to dom. To je mesto koje će moje dete zvati svojim domom. Zaista smo veoma  zahvalni. Ovo je velika sreća za nas”, ističe Nevena Trajković.

Nenad Lazić je sa porodicom 19 godina živeo kao podstanar u Ugljaru.

“Ovo svakako znači puno meni i mojoj porodici, da posle 19 godina stanovanja privatno dobijemo stan”.

Porodice koje su danas dobile ugovore do kraja leta trebalo bi da se usele u nove domove.

Izvor: RTK 2

Comments

Pročitaj još