• Početna>
  • Vesti>

Članovi udruženja “Naša budućnost” donirali krv u KBC-u K. Mitrovica

Dvadeset članova udruženja Srba Kosova i Metohije i Bosne i Hercegovine „Naša budućnost“ sa sedištem u Aranđelovcu,  danas je dobrovoljno dalo krv na odeljenju Transfuzije KBC-a Kosovska Mitrovica.

Kako kaže predsednik ovog Udruženja Predrag Vještica, ovo je treća godina zaredom kako članovi Udruženja Vidovdan provode na Kosovu i Metohiji i pritom  na ovaj human način, pomažu ljudima na ovom području.

„Sa nama su članovi Srpske napredne stranke iz Aranđelovca, koordinator za romska pitanja i generalni sekretar Nacionalnog saveta za romsku nacionalnu manjinu Dejan Vlajković, kao i predstavnici lokalne samouprave Aranđelovca. Zahvalio bih svim donatorima i domaćinima koji nas uvek lepo dočekaju, a posebno gospodinu Radenoviću, ispred Sindikata Železnica Srbije, koji nas uvek lepo primi, tako da smo puni utisaka“ kaže Vještica.

Generalni sekretar Nacionalnog saveta za romsku nacionalnu manjinu Dejan Vlajković kaže da je razlog dolaska na Kosovo i Metohiju davanje podrške srpskom, a posebno romskom narodu koji i danas ovde živi u teškim uslovima.

„Ovde sam da bi u ime Nacionalnog saveta dao podršku svim građanima, a naročito romskoj nacionalnoj manjini koja je ostala da živi ovde , koja je uz srpski narod, uz državu Srbiju. Uzgred sam dao krv i pomogao sve građane koji se ovde leče i ovde žive“ reko je Vlajković.

Inače, Udruženje Srba Kosova i Metojhije i Bosne i Hercegovine „Naša budućnost“ sa sedištem u Aranđelovcu  poznato je kao organizator brojnih akcija u socijalnoj i humanitarnoj sferi.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još