Ahmeti podneo ostavku

Kopredsedavajući tima Prištine u dijalogu s Beogradom Špend Ahmeti saopštio je da se povlači s tog mesta.

On je ovu odluku doneo posle stava Ustavnog suda da je formiranje te delegacije neustavno i nezakonito, javlja Koha.net.

Poslanik Skupštine Kosova Ilir Deda reagovao je na stav ustavnog suda ocenom da je nakon skoro dve godine razjašnjeno da ne može biti “dijaloga predsednika” (Aleksandra Vučića i Hašima Tačija) i da je “danas uloga Hašima Tacija u dijalogu sa Srbijom završena”.

“Odluka Ustavnog suda koja podriva državnu delegaciju za dijalog sa Srbijom donosi izuzetno važnu odluku – pojašnjava ko ima mandat da vodi dijalog sa Srbijom. Samo vlada i premijer”, objavio je Deda na Fejsbuku.

Opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK), koji je pokrenuo inicijativu za ispitivanje ustavnosti formiranja delegacije za pregovore s Beogradom, ocenio je da posle odluke Ustavnog suda kosovska vlada i delegacija moraju odmah da podnesu ostavku, prenosi Zeri.info.

Poslanik DSK Avdulah Hoti rekao je na konferenciji za novinare da je sud jasno rekao da je zakon o dijalogu neustavan” i pozvao vladu i delegaciju da odmah podnesu ostavke i da se raspišu izbori.

Izvor B92

Comments

Pročitaj još