Prodavnice i firme neće raditi od ponedeljka

Na severu Kosova i Metohije u prodavnicama je sve manje osnovnih životnih namirnica, posebno brašna i mlečnih proizvoda. Građani su vidno zabrinuti, ali kako ističu, veruju svojoj državi, i znaju da će im i ovog puta pomoći.

Rafovi u prodavnicama na severu KiM su gotovo prazni. Svežeg mleka nema već danima, kao ni voća ni povrća, a zalihe osnovnih životnih namirnica kao što su šećer, brašno i ulje su pri kraju. Slična situacija je i sa ostalim prehrambrenim proizvodima.

“U škripcu smo sa jajima, brašnom, mlekom tako da je poprilično teško zbog dece. Videćemo šta će biti dalje”, kažu građani.

Privrednici naglašavaju da zaliha osnovnih životnih namirnica gotovo i da nema, a kao razlog ove teške situacije navode anticivilizacijske takse koje je Priština uvela pre sedam meseci.

“Pa situacija je sve teža i teža, već su veleprodaje zatvorile radnje, zatvaraju se i male radnje. Mi smo održali sastanak privrednika kojem je prisustvovalo preko 150 privrednika sa severa KiM, iz sve četiri opštine, i doneli smo odluku da ćemo svi privrednici, bez obzira  kojom se delatnošću bavili, da se solidarišemo sa radnjama koje se bave pretežno prehranom i od ponedeljka zatvorimo svi sve svoje firme, svoje radnje do normalizovanja stanja, tj. do prestanka taksi”, kaže za TV Most Radoš Petrović, predsednik Udruženja privrednika sa severa KiM.

Građani severa KiM iako zabrinuti , svesni su činjenice da će im država Srbija pomoći kao i mnogo puta do sada.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još