• Početna>
  • Vesti>

Usvojen izveštaj kosovske istražne komisije: Deportacijom šest turskih državljana prekršeni zakoni

Kosovska skupština je sa 59 glasova za, dva protiv i četiri uzdržana glasa, usvojila izveštaj parlamentarne istražne komisije o slučaju proterivanja šest turskih državljana 29. marta 2018. godine.

U toku rasprave, koja je vrlo često izlazila iz okvira dnevnog reda, šef poslaničke grupe Samoopredeljenja, Glauk Konjufca, predložio je da se prekine rasprava i pređe na glasanje o izveštaju.

„Pošto postoji konsenzus među svim poslanicima da se radi o profesionalnom izveštaju bilo bi dobro da se ide na glasanje“, rekao je Konjufca.

Taj predlog je naišao na podršku Demokratskog saveza Kosova, Demokratske partije Kosova, Samoopredeljenja i Alijanse za budućnost Kosova, dok su se protiv predloga i za nastavak rasprave izjasnili šefovi poslaničkih grupa Socijaldemokratske partije Kosova, Socijaldemokratske inicijative i poslaničke grupe Šest plus.

Nakon glasanja usvojen je izveštaj koji konstatatuje 31 kršenje zakona i procedura predviđenih kosovskim zakonodavstvom, kako je to rekao predsednik kosovske Istražne parlamentarne komisije, Dželjalj Svečlja.

Izvor Beta/Kossev

Comments

Pročitaj još