• Početna>
  • Vesti>

Hodžić na prvom sastanku Upravnog odbora za podršku instituciji Obudsmana na Kosovu

Ministarka administracije lokalne samouprave Adrijana Hodžić, je kao član Upravnog odbora za podršku instituciji ombudsmana na Kosovu, učestvovala na sastanku koji je organizovao omudsman Hiljmi Jašari, povodom implementacije projekta “Podrška za instituciju ombudsmana na Kosovu” koji finansira EU.

Na sastanku je predstavljen početni izveštaj koji obuhvata aktivnosti i predviđene rezultate tokom projektnog ciklusa za period 2019-2022.

“Unapređenje saradnje kao i uspostavljanje direktnog kontakta između institucije Ombudsmana i javnih institucija je od velikog značaja. Zaštita i unapređenje ljudskih sloboda i prava treba biti prioritet svih nas. Neophodno je da svi damo maksimalnu podršku, kako bi se sve preporuke koje dođu iz institucije ombudsmana, najozbiljnije moguće shvatile, od svih onih institucija koje na neki način ne zadovoljavaju potrebe građana” ocenila je Hodžić.

“U ime ministarstva za administraciju lokalne samouprave pozdravljam sve učesnike i donatore i želim svima nama puno sreće u narednom periodu jer će nam sreća biti potrebna“, istakla je ministarka Hodžić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još