Ljimaj skeptičan o konačnom sporazumu sa Srbijom

„Kosovo je spremno da započne dijalog sa Srbijom, koji je prekinut nakon odluke zvaničnika u Prištini da se proizvodima koji dolaze iz Srbije uvodi taksa od 100%“, navodi za Ekonomia Online potpredsednik Vlade i kopredsedavajući pregovaračkog tima za dijalog Fatmir Ljimaj.

Međutim, on je skeptičan da će doći do konačnog sporazuma koji podrazumeva obostrano priznavanje.

Uslovljavanje dijaloga ukidanjem takse, je, kako on smatra, neozbiljno od strane Srbije, koja, prema Limaju, „ne može izaći iz prošlosti“.

„Kosovo je već sutra spremno za dijalog bez uslovljavanja. On je u obostranom interesu naših zemalja i u interesu regiona. Ali, ja sam skeptičan zbog toga što vidim neozbiljnost kod srpske strane, koja se, čini mi se vraća duhu prošlosti“, rekao je Ljimaj.

Šef Socijaldemokratske inicijative je govorio i o predlogu opozicije o raspuštanju Vlade i pozvao je opoziciju da Skupštini podnese taj predlog.

On kaže da opozicija ne mora čekati dok bude imala 58 glasova, nego sa 40 glasova može sazvati sednicu, i probati da li će da prođe njihov predlog o raspuštanju Vlade.

Ljimaj dodaje da će stranka koju predstavlja biti deo Vlade koju predvodi Ramuš Haradinaj, jedino ako se budu realizovali predviđeni projekti koji su u interesu zemlje i ukoliko koalicioni partneri budu korektni, izveštava Ekonomia Online.

Izvor Danas

Comments

Pročitaj još