• Početna>
  • Vesti>

Vučić posle sastanka s Medvedevom: Rusija će podržavati Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevom, sa kojim se sastao u Minsku, razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i da mu je Medvedev preneo da će Rusija podržavati Srbiju i da će i u budućnosti igrati veoma značajnu ulogu u zaštiti teritorijalnog integriteta i celovitosti Srbije.

Predsednik je novinarima preneo da je sa Medvedevom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, da mu je ukazao na ne laku poziciju Srbije, na pritiske sa kojima se naša zemlja suočava, kao i na želju mnogih da Srbija prizna nezavisnost Kosova, a da zauzvrat ne dobije i nema ništa.

Medvedev je rekao da će Rusija podržavati Srbiju i da će biti uz našu zemlju, i da međunarodni poredak ne može da se menja i ruši na način kao do sada, te da će Rusija i u budućnosti igrati veoma značajnu ulogu u zaštiti teritorijalnog integriteta i celovitosti Srbije, istakao je Vučić.

Predsednik je dodao da su razgovarali o još nekim konkretnim detaljima, o kojima nije mogao da govori za javnost.

Vučić je naveo i da je zahvalio Rusiji, koja je, kao i SAD, Nemačka, Francuska i Kina, glasala da se Srbija skine sa “sive liste” FATF-a, što je, kaže, za nas važna vest.

On je istakao i da je sa Medvedevom razgovarao i o ekonomskoj saradnji, u oblasti energetske, vojnotehničkoj saradnji.

“Sve te stvari idu zaista dobro, u pet rečenica smo se saglasili”, rekao je Vučić i dodao da je i Medvedev zadovoljan zbog privrednog rasta koji beleži Srbija.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još