• Početna>
  • Vesti>

Kosnet i Tahiri o oslobađanju osuđenog za ratne zločine

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet kritikovao je u svojoj objavi na društvenoj mreži Twitter oslobađanje osuđenog za ratne zločine.

„Ministarstvo pravde potpisalo je oslobađanje osuđenika za ratne zločine osuđenog na 15 godina zatvora u slučaju Kukeš, koji je u protekle tri godine služio manje od 12 meseci. Redovna zloupotreba sistema odsustva zbog zdravstvene nege, od strane dobro povezanih kriminalaca mora prestati“, stoji u objavi Kosneta.

Nakon njegove objave, oglasio se i kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri.

“Jedina nadležnost koja se odnosi na Ministarstvo pravde u vezi sa osuđenicima je upravljanje Popravnim centrima koji u svim okolnostima vezanim za puštanje ili zadržavanje osuđenih lica u zatvorima, sprovode odluke nezavisnih tela, odnosno sudskih presuda, kao što se obično dešava u državama u kojoj vladaju red i zakon”, kazao je Tahiri.

“Želim da informišem javno mnjenje, ambasadora Kosneta i uvažene medije, da Ministarstvo pravde nema nikakvu zakonsku nadležnost oko oslobađanja od kazne ili suspenzije presuda za bilo koga”, dodao je Tahiri.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još