Vidovdanski hodočasnici stigli do Kraljeva

Vidovdanski hodočasnici, koji su pre šest dana pošli pešice iz Beograda za Gazimestan i Gračanicu, stigli su danas do Kraljeva, a kako poručuju cilj im je da podrže sunarodnike na Kosovu i Metohiji u borbi za ostanak i opstanak na vekovnim ognjištima.
Na put su pošli od Hrama Svetog Save u Beogradu, uz blagoslov patrijarha SPC Irineja, a predvodnik hodočasnika Radojko Ljubičić je precizirao da već 13. put za redom idu pešice na KiM za Vidovdan.

Jedan od glavnih ciljeva je podržati naš narod na KiM, a ono što je najvažnije je da se sazna istina o njihovom teškom životu i ovo je način na koji mi možemo da pomognemo, rekao je Ljubičić.
Dodao je i da će na putu posetiti više od 30 manastira i lokaliteta značajnih u istoriji srpskog naroda. Sutra će posetiti i manastir Žiča gde se obeležava 800 godina autokefalnosti SPC.

Nikola Krgušević, 80-godišnjak iz Rakovice pozvao je penzionere da posete sunarodnike na KiM, uz poruku da je Vidovdan jedan od najznačajnijih praznika u istoriji našeg naroda te da je želja hodočasnika da budu sa Srbima i da im pokažu da nisu sami.

Omladinci Slobodan Skočić iz Beograda i Josif Nadj iz Smedereva naglasili su da idu na KiM kako bi dali podršku našem narodu tamo, kao i da, iako nisu poreklom iz južne srpske pokrajine Srbi koji  tamo žive mogu da računaju na njih i da će biti stalno sa njima.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još