• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa poslanikom CDU: Odnosi na najvišem nivou u istoriji

Predsednik Aleksandar Vučić i Florijan Han, poslanik i portparol poslaničke grupe CDU/CSU u nemačkom Bundestagu, u razgovoru su izrazili zadovoljstvo što su odnosi dveju zemalja, zahvaljujući redovnom i otvorenom političkom dijalogu, u poslednjih nekoliko godina napredovali do najvišeg nivoa u zajedničkoj istoriji.

Aleksandar Vučić je rekao da je Srbija, dosledno vodeći svoju regionalnu politiku mira i saradnje, postala pouzdan partner Nemačkoj na Zapadnom Balkanu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Istakao je posvećenost Beograda da, kroz dijalog sa Prištinom, uz posredovanje Evropske unije, postigne kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, i time obezbedi stabilnost u regionu.

Predsednik Vučić je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na proizvode iz centralne Srbije.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da ekonomska saradnja Srbije i Nemačke nastavi uzlaznom putanjom, posebno priliv investicija, i da još velikih kompanija iz Nemačke iskoriste dobro poslovno okruženje i otvore svoje pogone u Srbiji.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još