• Početna>
  • Vesti>

Odbijene žalbe advokata, uhapšeni u policijskoj akciji 28. maja ostaju u pritvoru

Apelacioni sud Kosova odbacio je žalbe advokata uhapšenih tokom akcije na severu Kosova na jednomesečni pritvor, čime je odluka Osnovnog suda u Prištini i dalje na snazi.

Advokat jednog ood osumnjičenih Ljubomir Pantović rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice da je zakonski rok da se razmotre žalbe 48 sati, a da je Apelacioni sud odgovorio na njih sa 15 dana zakašnjenja. Pantović ističe da su advokati žalbe protiv rešenja za određivanje pritova uložili 3. juna.

U akciji je uhapšena 31 osoba.

Prema odluci Specijalnog tužilaštva Kosova A.V.- B., V.D., I.U. osumnjičeni su za krivična dela “učešće ili organizacija kriminalne grupe i veza sa krivičnim delima i zloupotreba službenog položaja.

I.J., A.I., F.I., B.U., N.J., J.H., A.J., M.J., N.B., J.M. i S.I. su osumnjičeni za krivična dela “učešće ili organizovanje kriminalne grupe, zabranjena trgovina i izbegavanje obaveznih plaćanja carinske takse”.

 A.M., A.P., A.H., B.N., B.T, B.L., B.M., B.M., D. S., J.D., K.S., M.M., O.K., R.M., R.K., Z.B. i Z.S., osumnjičeni su za krivična dela “učešće ili organiovanje kriminne grupe u vezi sa krivičnim delima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i uzimanje mita”.

Apelacioni sud smatra da postoji rizik da optuženi mogu pobeći kako bi izbegli krivičnu odgovornost, mogli uticati na dokaze ili svedoke ili mogu ponoviti ili počiniti novo krivično delo.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, RTK 2

Comments

Pročitaj još