• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista o Jeremićevoj poseti Pasjanu: Pokazao je ko je i šta je i za čije interese radi

Foto: Srpska lista

Srpska lista saopštila je povodom posete predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića Gnjilanu, da je “crveni tepih” koji su pred njega prostrli Albanci, njihov način da mu zahvale za kako se u saopštenju navodi “legalizaciju nezavisnog Kosova”.

“Nakon nedavnog “bala vampira”, kada su u Prištini gostili Bila Klintona i Madlen Olbrajt, danas su Albanci crveni tepih prostrli za najdražeg gosta – Vuka Jeremića, u znak zahvalnosti za legalizaciju nezavisnosti Kosova” stoji u saopštenju Srpske.

Jeremić ovog vikenda boravi u Pasjanu, gde se sreo sa Odborom svoje stranke u ovom mestu i sa Srbima koji tamo žive. Nakon sastanka sa Odborom, Jeremić je posetio manastir Visoke Dečane. Kako o ovoj poseti izveštava list Danas, Jeremić je tom prilikom poručio da se protivi razgraničenju, tome da Srbija stavi potpis na nezavisnost Kosova i time da pristanak za formiranje “Velike Albanije” što bi se u tom slučaju, desilo kako on procenjuje za najviše deset godina. Jeremić je u razgovoru sa tamošnjim srpskim stanovništvom, istakao da se Narodna stranka protivi bilo kakvom sporazumu koji bi podrazumevao promenu granica Srbije, koje su definisane Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Jeremić je naveo da bez potpisa Srbije Kosovo ne može dobiti nezavisnost, a da je „naprednjački režim na čelu sa Vučićem spreman da stavi potpis na takav sporazum kako bi mogao da nastavi svoju vlast pljačkom nezabeleženih razmera, nasiljem i spregom sa organizovanom kriminalom” piše list Danas.

Iz Srpske liste, Jeremićevu posetu doživljavaju kao nedobronamernu, a njegovog domaćina opisuju kao osobu sa teškom kriminalnom prošlošću.

“Kako bi bruka bila veća, a u skladu sa pravilom da se sličan sličnom raduje, Vuka Jeremića i njegovu svitu dočekao je Nenad Cvetković Čičko, poznat kao nečovek koji je zbog silovanja proveo tri godine u zatvoru. Cvetković je 2011. i 2016. godine prijavljen policiji zbog seksualnog uznemiravanja. A Srbi iz Gnjilana se sećaju da je Jeremićev domaćin 2012. godine cinkario Srbe albanskoj obaveštajnoj službi, koja je pet srpskih policajaca zbog njegove prijave lišila slobode” kažu iz Srpske.

U Srpskoj listi smatraju da je time Jeremić pokazao “ko je i šta je, zasedavši sa svojim saborcima u albanskom restoranu “Bujana” u Gnjilanu.”

“U trenutku dok Priština srpskim zvaničnicima, čak i srpskim sportskim kolektivima zabranjuje ulazak na Kosmet, Albanci Vuku Jeremiću prostiru crven tepih i goste ga u albanskim restoranima. Takođe, dok predsednika Vučića albanski mediji najgore vređaju, o Vuku Jeremiću imaju samo reči hvale. Svakom čestitom Srbinu na Kosmetu ovo je jasna poruka ko je kakav i ko za čije interese radi” zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još