Vučić u Boljevcu počeo obilazak Zaječarskog okruga

-Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas u Boljevcu kampanju “Budućnost Srbije”, u okviru koje obilazi Zaječarski okrug. Vučić je posetu tom okrugu počeo obilaskom fabrike poljoprivrednih mašina FPM “Agromehanika” u Boljevcu koja je osnovana 1961.godine, a danas je jedan od najvećih proizvođača u Jugoistočnoj Evropi. 

Okupljeni građani i zaposleni dočekali su predsednika sa zastavama na kojima piše “Za budućnost Boljevca”. Predsednika su ispred fabrike sačekali direktor kompanije Branislav Rajić i predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović.

U obilasku, uz predsednika, bio je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Kompanija ima 250 zaposlenih i u proizvodnji primenjuje najmodernije mašine i tehnologije, a proizvodni program čine dve grupe proizvoda – priključci za traktore i samohodne mašine.

Fabriku je u junu prošle godine posetila premijerka Ana Brnabić i tada je navela da je FPM Agromehanika veliki domaći investitor i da je nakon uspešne privatizacije od 2007. godine imala više od 10 miliona investicija u pogone, kao i da je u toku realizacija dodatnih investicija većih od pet miliona evra.

Oko 70 odsto godošnje proizvodnje se izveze na tržišta zapadne Evrope, Alžira, Ukrajine i bivših republika SFRJ. Ta boljevačka firma sarađuje sa indijskom kompanijom Sonalika, čije traktore Solis sklapa u Boljevcu.

Posle fabrike u Boljevcu, predsednik Srbije će na Rtnju obići novoizgrađeni hotel “Romonda”. Vučić će posetiti i Sokobanju gde je za 13 sati i 40 minuta planiran susret sa građanima ispred hotela “Zdravljak”.

U selu Žučkovac Vučić će obići zasad jabuka Tera Optima i sastati se sa lokalnim poljoprivrednicima.

Predsednik će u Knjaževcu obići fabriku dečje obuće FALK IST, a posle toga i vinariju “Jović” u Potrkanju.

Završno obraćanje predsednika Srbije i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić predviđeno je za 17 sati u Zaječaru.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još