• Početna>
  • Vesti>

Udruženje žena “Sabor” – Biznis forum i mini sajam održani u Kosovskoj Mitrovici

U organizaciji Udruženja žena “Sabor” u Kosovskoj Mitrovici održan je Biznis forum i mini sajam proizvoda privrednika sa severa Kosova, a u okviru projekta “Biznis kao oruđe, tržište kao cilj” koji sprovodi ovo udruženje.

Na temu “Problemi i prepreke privrednika sa severa Kosova u cilju plasiranja robe na tržište Kosova i regiona” panelisti su bili Rade Utvić iz D.O.O. Zubin Potok, Agnesa Šipoli Nika, vlasnica privatnog obdaništa u Južnoj Mitrovici i Mišel Koneski iz organizacije Caritas Kosova.

Govorilo se o izazovima u privatnom biznisu, mogućnostima za razvoj, složenoj administraciji u tom kontekstu u smislu dobijanja dozvola i sertifikata. Istaknuto je da su standardi kvaliteta proizvoda, i količina najbitniji kada odlučite da plasirate robu na tržište, ali i da je pre svega za male privrednike veoma značajno udruživanje.

Firma D.O.O Zubin Potok jedna je od retkih koja svoje proizvode pored Srbije, Makedonije i Crne Gore plasira i na tržišta Slovenije, Austrije, Nemačke, Švajcarske i Francuske.

Na mini sajmu privrednici su izložili svoje proizvode, među kojima su se mogli naći prirodni proizvodi, med, rakija, suvo voće, biljni napici, prehrana, domaći hlebovi, kifle, pite, kozji sir, kolači, ali i prirodni sapuni itd.

Ovaj događaj Udruženje žena “Sabor” organizuje uz podršku UNMIK-a.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još