• Početna>
  • Vesti>

Help i Opština Gračanica uručili grantove u vrednosti od 30 hiljada evra

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i predstavnici nemačke organizacije Help uručili su danas 18 ugovora za osnaživanje i pokretanje malih biznisa vrednih 30 hiljada evra.

Od 50 aplikanata koji su ušli u najuži izbor odabrano je njih 18 sa teritorije Opštine Gračanica koji će donacijom Helpa pokrenuti ili osnažiti svoj biznis.
Pozdravljajući prisutne u sali SO Gračanica gde je obavljeno potpisivanje ugovora predsednik Opštine Gračanica Srđan Popovićje kazao je da je projekat veoma važan za ekonomski razvoj opštine. On se predstavnicima Helpa zahvalio na saradnji a dobitnicima donacije poručio da opravdaju poverenje koje im je ukazano i profesionalno iskoriste mogućnost koja im je data.

„Ovakve aktivnosti su veoma bitne za našu opštinu. Mi ćemo kao i prošle godine nastaviti dainsistiramo da se što više ulaže u ekonomski razvoj. Danas smo pomogli 18 naših privrednika, ljude koji su razvili svoje biznise koji žele da ostanu i da žive ovde. Ova saradnja koju imamo sa nemačkom organizacijom Help je veoma dobra i ono što nas raduje da će se ta saradnja nastaviti i u buduće“, rekao je Popović.

Visoki službenik Helpa za rad na terenu  Rezart Šalja kazao je da posao nije bio lak i da će sigurno biti nezadovoljnih ali da smatra da je posao dobro odrađen i da su odabrani najbolji kandidati.

„ Na konkursu je bilo mnogo prijavljenih iz raznih oblasti biznisa. Pokušali smo da odaberemo najbolje klijente. Obezbeđeno je 30 hiljada evra  u kojima Opština Gračanica učestvuje sa 30 procenata“, kazao je Šalja.

Potpisnici ugovora zadovoljni su što im je pružena šansa da pokrenu i razviju svoje mini biznise. Zahvaljuju Opštini Gračanica i Helpu na pruženoj šansi.

„Aplicirao sam za stolarsku radionicu i konačno posle 20 godina uspeo sam da obezbedim nešto što će mi pomoći da unapredim posao u skladu sa zanatom koji obavljam“,kaže jedan od dobitnika Miloš Dejanović.

„Već 20 godina radim u Gračanici i vlasnik sam frizerskog salona Laki. Oprema u mom frizerskom salonu u Gračanici je dotrajala. Čuo sam za konkurs i hteo sam da probam jer do sada sam u svoj frizerski salon sve ulagao sam. Hvala svima koji su prepoznali moj rad i vidimo se sa novim frizurama“, kaže Milutin Tomić.

„ Aplicirao sam  za pomoć u aparatima za košenje trave. Izdražavam desetočanu porodicu i ovo će mi mnogo pomoći da svojim radom obezbedim sigurne izvore prihoda“, naveo je Šaćir Tairović.

Potpisnici ugovora će uskoro dobiti opremu u vrednosti od oko 2000 evra. Prema najavama projekat Helpa biće realizovan i naredne godine, navodi se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još