• Početna>
  • Vesti>

Barbara Milidragović, Bogdana Vlašković i Anja Jerotijević pobednice 17. “Cvrkuta sa Ibra”

Festival dečije zabavne muzike “Cvrkuti sa Ibra” održan je večeras u Domu kulture “Trepča” u Zvečanu.

Ove godine festival je održan 17. put, dok sama manifestacija obeležava 35 godina postojanja.

Ljubav prema muzici dokazali su večerašnji učesnici koji su se predstavili sa 11 kompozicija u mini i 11 u tini kategoriji.

Stručni žiri, koji su činili David Parlić, Svetlana Pindović i Dušan Dimitrijević je odlučio pobednike ovogodišnjeg festivala, dok je publika izglasala pobednika festivalske nagrade.

Prvu nagradu u mini kategoriji osvojile su Barbara Milidragović i Bogdana Vlašković kompozicijom „Nisam kriva“. Drugo mesto otišlo je Veljku Spiriću sa kompozicijom „Nekad i sad“ a na trećem mestu je Novak Đorđević sa pesmom „Najlepša“.

Žiri je Barbaru Milidragović i Bogdanu Vlašković nagradio i festivalskom nagradom u mini kategoriji, koju je učesnicama uručio predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić.

Barbara i Bogdana ističu da prvi put učestvuju na festivalu i da su se za festival spremale sa svojom učiteljicom te da vežbanje nije bilo lako.

U mini kategoriji nagradu za najbolji tekst dobila je Stojanka Bojić za kompoziciju „Cvrkuti sa Ibra“ koju je izvela Barbara Stojković. Nagradu za najbolju muziku žiri je dodelio Jeleni Spirić za kompoziciju „Nekad i sad“ koju je izveo Veljko Spirić. Za najbolji aranžman u tini kategoriji nagrađen je Dejan Popović za kompoziciju „Da šaramo svet“ koju je izveo Nemanja Nikolić.

Prvo mesto u tini kategoriji, osvojila je Anja Jerotijević sa pesmom „Zvezda padalica“, drugo mesto otišlo je Milici Miljković sa kompozicijom „Bićeš tu“ dok je na trećem Mina Jakšić sa pesmom „Ti i ja“.

Festivalsku nagradu u tini kategoriji osvojila je takođe Anja Jerotijević.

Ona ističe da joj je ovo četvrta godina učešća na festivalu te da je prijatno iznenađena ponovnim odabirom žirija, jer je i prošle godine osvojila prvo mesto.

Nagradu za najbolji tekst u tini kategoriji, žiri je dodelio Srđanu Zdravkoviću za kompoziciju „Dan sunca“ koju je izvela Milena Zdravković. Za najbolju muziku nagrađen je Milomir Martinović sa pesmom „Drvo“ koju su izvele Kalina i Lenka Stefanović. Nagrada za najbolji aranžman otišla je u ruke Aleksandra Popovića sa pesmom „Ljubav zove“ koju je izvela Anastasija Popović.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković je uručio specijalne nagrade maestru Petru Rakiću i predsedniku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandru Spiriću.

Spirić je tom prilikom poručio da se sledeće godine okupe u još većem broju i da ljubav slobodom pobedi.

„Ovo je izuzetna prilika da se i ove godine okupimo, imajući u vidu da je ovo jubilarni 35. festival muzike, stvaralaštva, umetnosti u momentu kada je našem narodu i našoj deci potrebna pesma i igra i neka ovo veče bude okićeno pesmom. Neka pesma ljubav i igra sa slobodom pobedi“ rekao je Spirić.

Na festivalu su nastupili i učesnici prethodnih festivala sa nagrađenim kompozicijama kao što su Lenka i Filipa sa pesmom „Sestrice“, Teodora Simić sa kompozicijom „Igraj“, Isidora Nekić sa kompozicijom „Potraži me“, kao i hor muzičke škole “Miodrag Vasiljević” iz Kosovske Mitrovice pod dirigentskom palicom Nurke Nalbani.

U nastavku programa nastupili su mlađi članovi plesne grupe „Street dance“ iz Kosovske Mitrovice kao i finalista „Pinkovih zvezdica“ David Marković.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković kaže da je zadovoljan velikim brojem učesnika.

“Nakon 35. Godina „Cvrkuta sa Ibra“ mi smo zadovoljni i što se tiče same organizacije, velikog broja učesnika svih ovih godina. Mi sa ponosom možemo da kažemo da je tokom svih ovih godina, skoro 10 odsto populacija srpskog naroda iz Kosovske Mitrovice učestvovalo na festivalu kao izvođači, autori, tekstopisci. Mi se ponosimo ovim festivalom i dalje ćemo ga gaijiti i truditi se da on opstane” rekao je Trajković.

Organizator festivala je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica dok su suorganizatori festivala Muzička škola “Miodrag Vasiljević” , RMHK „Trepča“ i Studentski centar “Priština”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još