• Početna>
  • Vesti>

Počinje vanredni trodnevni post u znak podrške Mitropoliji crnogorsko – primorskoj

Danas počinje vanredni trodnevni post koji je vernom narodu na Kosovu i Metohiji blagoslovio vladika raško-prizrenski Teodosije kao u znak podrške Mitropoliji crnogorsko-primorskoj koja kako je vladika rekao “trenutno u velikim iskušenjima”.

Vladika Teodosije govorio je o tome nakon svete arhijerejske liturgije koju je u nedelju služio u manastiru Gračanica.

“U danima najvećeg stradanja našeg naroda i naših crkava na Kosovu i Metohiji, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, sa braćom episkopima na tom prostoru je uvek bio i molitveno, a i svojim prisustvom uz narod naše Eparhije”, podsetio je vladika Teodosije u besedi u manastiru Gračanica, napomenuvši da je mitropolit Amfilohije upravo povodom velikih iskušenja i najnovijih napada i progona SPC u Crnoj Gori pozvao vernike da sredu, četvrtak i petak provedu u trodnevnom postu.

On je pozvao sveštenstvo, monaštvo i verni narod svoje Eparhije, da se pridruže trodnevnom postu i pojačanoj molitvi za braću i sestre u Crnoj Gori, kao znak bratske solidarnosti sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem, koji je sa ostalim episkopima u Crnoj Gori pozvao svoj klir i verni narod na post pred Trojičindanski sabor koji se održava u subotu, 15. juna u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio KIM

Comments

Pročitaj još