Odalović: “Međunarodna zajednica da se presabere”

Generalni sektretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović rekao je za RTS da se međunarodne organizacije na Kosmetu ne vide od agresije i ponašanja Prištine. Međunarodna zajednica mora da se presabere, ipak je Rezolucija 1244 živa, rekao je Odalović.

Savet bezbednosti razmatrao je juče izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o stanju na Kosovu i Metohiji. Ivica Dačić, koji je zastupao interese Srbije, pozvao je na dijalog i rešavanje kosovskog problema mirnim putem, uz pronalaženje kompromisnog rešenja.

“Ukazao je šta se na prostoru KiM dešavalo ne samo poslednjih nekoliko meseci u izveštajnom periodu, nego i aktuelni trenutak. Podsetio je na ponašanje Prištine, opasne igre i avanture, upade specijalnih jedinica, hapšenja, prebijanja koje smo videli. Ovo je peti upad specijalnih jednica na sever poslednjih godina”, naveo je Odalović.

Rekao je i da su opasne najave da će proterati Unmik, da on više nije potreban.

“Dačić je upozorio na ponašanje Prištine i na nove provokacije koje mogu da imaju posledice. Ovo je trenutak u kom međunarodna zajednica mora da se presabere, ipak je Rezolucija 1244 živa, prisutna. Po njenom mandatu su tu i Kfor i Unmik”, istakao je Odalović.

Dodao je da se međunarodne organizacije na Kosmetu ni ne vide od agresije i ponašanja Prištine i njenih zvaničnika.

Izvor : RTS

Comments

Pročitaj još