• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Vučić će Palmeru izneti čelično snažne argumente

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristiće današnji sastanak s visokim funkcionerom Stejt departmenta Metjuom Palmerom, da upozna američku stranu sa svim potezima Prištine kojima se krši međunarodno pravo, s teškim položajem Srba na Kosovu i Metohiji i s brutalnim napadima na radnike Ujedinjenih nacija, izjavio je danas direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je za TV Prva rekao da je izuzetno važno da predstavnici država koje ne dele stavove Srbije po pitanju KiM, čuju argumenti srpske strane, koji su u ovom trenutku, kako je istakao, “čelično snažni”.

“Mi smo mala zemlja i nemamo luksuz da razgovaramo samo sa onima sa kojima se u političkom smislu slažemo, a poznato je da sa SAD po pitanju KiM imamo različite stavove, ali moramo da razgovaramo čak i sa onima s kojima imamo drugačije stavove, pogotovo sada kada imamo pregršt čelično snažnih argumenata”, naveo je Đurić.

On je podsetio da su srpsko državno rukovodstvo i predsednik Vučić mesecima pre nego što je Priština povukla niz neprimerenih poteza, kao što je uvođenje taksi na srpsku robu, upozoravali na štetne posledice, ali da reakcija međunarodne zajednice izostala.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još