• Početna>
  • Vesti>

Sutra sednica SB UN o Kosovu, Srbiju predstavlja Dačić

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić predstavljaće u ponedeljak Srbiju na sednici Saveta bezbednosti UN, na kojoj će biti razmoten izveštaj generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a za period od 16. januara do 15. maja 2019. godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić će u svom izlaganju ukazati na potrebu kontinuiranog razmatranja pitanja Kosova u Savetu bezbednosti UN, kao i na neophodnost da UNMIK ostane angažovan na “doslednom sprovođenju zadatih ciljeva, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, posebno imajući u vidu porast tenzija i nestabilnu bezbednosnu situaciju na Kosovu”. 

“Poslednji upad kosovskih specijalnih jedinica na sever Kosova uključujući i hapšenje i napad na osoblje Misije UN-a, biće teme u fokusu zasedanja”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se Dačić pored toga osvrnuti i na niz “provokativnih akcija Prištine, kojima se pored nepoštovanja dogovorenog iz Briselskog dijaloga, najdrastičnije krši Rezolucija SB UN 1244”, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Izvor BETA

Comments

Pročitaj još