U Goraždevcu nastavljeni protesti

U Goraždevcu  su i danas nastavljeni protesti meštana ovog i okolnih sela u kojima žive Albanci zbog dopremanja opasnih hemikalija u dvorište pogona u vlasništvu fabrike Sviss. Iako su u više navrata građani apelovali na nadležne da uklone ovaj otpad  koji, kako ističu, ugrožava njihovo zdravlje, još uvek nema adekvatnog odgovora, kaže predstavnik Srpske liste za Opštinu Peć Miloš Dimitrijević.

„Ministarstvo je branilo svoju tezu, ono rešenje koje su doneli falc i u njemu se ništa ne slaže, prema broju katastarske parcele, jer je ta parcela udaljena dvadeset kilometara od nas. Ta rešenja, koja su oni doneli, mi ne prihvatamo. Mi smo tražili da formramo stručnu ekipu eksperata da utvrdimo da li su te materije otrovne ili nisu i da izađemo pred vas sa činjenicom da su to otrovi koji su štetni za nas, našu decu i naše zdravlje“, rekao je Dimitrijević.

Dimitrijević je istakao da građani nisu imali ništa protiv, da braća Šalja i njihova firma SWIS otvori pogon u Goraždevcu ali da nisu očekivali da će biti trovani na ovaj način.

„Onaj ko bi trebao ovo da reši on nema volje da reši jer želi da nas iseli sa ovih prostora i nas i Albance iz susednih sela, jer ne žele da živimo zajedno i da napravimo dobar suživot, kao što smo ga pravili svih ovih godina“, rekao je Dimitrijević.

Protestu građana u Goraždevcu prisustvovala je i načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još