• Početna>
  • Vesti>

“GlobSec Bratislava forum 2019”: Učestvuju Vučić i Tači

Međunarodna konferencija ”Globsec Bratislava Forum” održava se u glavnom gradu Slovačke od 6. do 8.juna. Najavljeno je i učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Iz kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija najava o njegovom učešću na jednom od panela u okviru konferencije.

Najvećoj  konferenciji o bezbednosti u centralnoj Evropi, pored slovačkog predsednika Andreja Kiške i premijera Petera Pelegrinija, prisustvovaće i češki premijer Andrej Babiš, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, glavni pregovarač EU za Brexit Mišel Barnije, američki senator Ron Džonson i generalni sekretar Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Thomas Greminger. 

Učesnici će raspravljati o različitim temama u okviru pet glavnih oblasti: evropske integracije, odbrana i bezbednost u transatlantskoj sferi, tehnologija kao dobročinitelj i pretnja, održiva društva i izazovi demokratije i liberalnog poretka.

Na Globsec konferenciji  u Bratislavi,  više od 1300 gostiju i 120 govornika iz više od 60 zemalja raspravljaće o najvažnijim bezbednosnim  pitanjima.

Hašim Tači sutra će otputovati u Slovačku, gde će u Bratislavi učestvovati na međunarodnoj konferenciji u organizaciji “GlobSec”, najavljeno je iz kabineta kosovskog predsednika.

Na “Bratislava forumu” GlobSec, Tači će učestvovati u  panelu na kome će se raspravljati o budućnosti dijaloga između Kosova i Srbije. 

Najavljeno je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovati na panelu.

Očekuje se da će se na marginama koferencije Tači sastati sa drugim diplomatima, učesnicima konferencije, navedeno je u saopštenju iz Tačijevog kabineta.

Međutim, u rasporedu konferencije navedeno je da će na panelu o dijalogu Beograda i Prištine i odnosu EU i zemalja Zapadnog Balkana 7.juna učestvovati predsednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović, ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekaterina Zaharijeva i Majlinda Bregu, generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC).

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još