• Početna>
  • Vesti>

Uskoro izgradnja ekološkog parka u Kosovskoj Mitrovici, cilj unapređenje obrazovanja i preduzetništva

U saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije  i privrednim subjektima koji će učestvovati u projektu, u sklopu Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici uskoro počinje gradnja ekološkog parka.

“To će biti primer odlične saradnje među privrednim subjektima i funkcionisanja sistema za unapređenje visokog obrazovanja. Naime, ovaj  biznis inkubator  će se graditi po ugledu na naučni park na Zvezdari i ostale u većim univerzitetskim gradovima. Takvi objekti su sve popularniji  jer se pokazalo  da iz takvih naučnih parkova proizilaze nove ideje i novi biznis planovi i projekti“ rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice prof. Nebojša Arsić, dekan FTN-a univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Nove ideje su osnova za započinjanje biznisa i rešavanje pitanja nezaposlenosti a samim tim se rasterećuje tržište rada na svim poljima,rekao je Arsić.

„Radi se o gradnji novih 500 kvadrata,sa najsavremenijom infrastrukturom i mislim da ćemo se uskoro tim prostorom s pravom ponositi.Projekat smo uradili sami, tačnije naš Institut za projektovanje koji trenutno razmatra Kancelarija za javna ulaganja u Beogradu“ istakao je.

Posle raspisivanja javne nabavke , ovaj ekološki park počinje da se gradi, a sa ponosom je najavljena i izgradnja kampusa Prištinskog univerziteta, tačnije novi objekat za potrebe rektorata i fakulteta koji nemaju adekvatan prostor sa svim pratećim sadržajima za nastavne i vanastavne aktivnosti.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još