• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Srpske liste sa direktorom Kancelarije za jugoistočnu Evropu MSP Nemačke Kristijanom Helbahom

Delegacija političkih predstavnika Srba sa Kosova i Metohije započela je svoju dvodnevnu posetu Berlinu sastankom sa direktorom Kancelarije za jugoistočnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, Kristijanom Helbahom.

Glavna tema razgovora delegacije Srpske liste koju čine predsednik Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić i članovi predsedništva Bratislav Nikolić i Saša Milosavljević, bila je trenutna političko-bezbedonosna situacija na Kosovu.

“Predstavnici Srba su sagovornika informisali o stanju i položaju srpskog naroda na Kosmetu i upoznali ga sa konstantnim kršenjem ljudskih prava Srba, ali i nedvosmisleno ukazali na sve veće tenzije koje su rezultat određenih odluka vlasti u Prištini, kao i potrebi da se dijalog nastavi i da se uklone prepreke, poput taksi od 100% na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kako bi se dala šansa rešavanju svih problema” saopšteno je iz Srpske liste..

Na sastanku je kako se navodi u saopštenju, bilo reči i o poslednjoj akciji policije Kosova na severu Kosmeta kada je bez potrebe upotrebljena velika sila pod izgovorom borbe protiv korupcije i kriminala i da postoji opasnost da se sa takvom praksom može nastaviti sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda.

“Inače na samom sastanku je gopodin Helbah čestitao predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću na ponovnom izboru za gradonačelnika Severne Mitrovice, gde je uz zahvalnost gospodin Rakić konstatovao da je to bila prva čestitka nekog iz međunarodne zajednice, koja je trebala da čestita na činjenici da su izbori na severu Kosova protekli mirno” stoji u saopštenju.

U daljem tekstu, iz Srpske liste najavljuju da delegacija nastavlja sutra posetu Berlinu sastancima sa savetnikom kancelarke Merkel Matiasom Lutenbergom kao i sastancima u Bundestagu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još