• Početna>
  • Vesti>

“Noć srpskog filma” u Domu kulture “Gračanica”

Dom kulture “Gračanica” organizuje jednodnevnu manifestaciju “Noć srpskog filma” koja će biti održana u istoimenom domu kulture, u sredu (5. jun) sa početkom od 15 časova.

Na inicijativu Filmskog centra Srbije ova manifestacija biće održana u više od četrdeset bioskopa širom Srbije.

Na repertoaru su sledeći domaći filmovi: “Južni vetar” reditelja Miloša Avramovića; “Taksi bluz” Miroslava Stamatova; “Kralj Petar I” Petra Ristovskog i dečji film “Zlogonje” Raška Miljkovića.

Takođe u okviru manifestacije biće prikazana i četiri kratkometražna filma podržana sredstvima Filmskog centra Srbije i to: igrani film “Mališan” Danila Bećkovića, animirani film “Eho” Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni “Isti” Dejana Petrovića i kratki studentski film “Šafarikova 19” Lane Pavkov.

Cilj ove manifestacije je popularizacija srpskog filma sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupčanom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima.

Dom kulture “Gračanica” ovu manifestaciju takođe organizuje i u Kulturno prosvetnom centru “Božidar Mitrović Šandor” u Šilovu.

Cena ulaznice za filmove je 100 dinara, osim za film Zlogonje za koji se ulaz ne naplaćuje.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još