Advokati uhapšenih Srba podneli žalbe

Foto: TV Mo

Advokati 11 Srba, uhapšenih u navodnoj akciji za suzbijanje korupcije na Kosovu i Metohiji, podneli su jutros žalbe na odluku Osnovnog suda u Prištini kojom je uhapšenim srpskim policajcima određen pritvor u trajanju od mesec dana.

Branilac jednog od uhapšenih Srba, advokat Nebojša Vlajić rekao je da rok za žalbe ističe danas i da će odluku o žalbama doneti Apelacioni sud Kosova.

“Žalbu smo rano jutros, čim se sud otvorio izjavili, ne želeći da ovaj postupak ni na koji način odlažemo. Svih jedanaestoro uhapšenih Srba ima svoje posebne branioce, rok se za svakog od njih računa posebno ali uglavnom rok ističe danas”, izjavio je za “TV Most” Nebojša Vlajić, advokat jednog od uhapšenih Srba.

Vlajić je istakao da je Sud dužan da sačeka da sve žalbe stignu. Kada se predmet kompletira Osnovni sud šalje predmet Apelacionom sudu koji odlučuje o žalbama.

“O tome šta će Apelacioni sud odlučiti i kakvi su dalji koraci zavisiće od toga kakva bude odluka drugostepenog suda”, objasnio je Vlajić.

Vlajić je naveo da su sudovi dužni da pažljivo i odgovorno razmotre sve činjenice i dokaze.

“Mi nismo videli nijedan jedini dokaz dok javni tužilac i dalje tvrdi da on ima dokaze. On je bio dužan da ih u prvostepenom postupku za određivanje pritvora prezentuje kako bi videli da li postoji osnovana sumnja”, rekao je Vlajić i izrazio ubeđenje da osnovane sumnje nema koja je osnovni razlog za pritvor.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još