Utvrđuje se bilans štete akcije ROSU

Privremeni organ opštine Zubin Potok formirao je komisiju za utvrđivanje činjenica o posledicama poslednjeg brutalnog upada specijalaca kosovske policije na teritoriju te opštine, kako bi se ustanovilo na koji način lokalne vlasti i država Srbija mogu da pomognu porodicama čiji su članovi pretučeni i čija je imovina oštećena.

Predsednik Komisije Srđan Vučinić izjavio je da su članovi komisije, zajedno s predstavnicima Kancelarije Vlade Srbije za KiM, danas i juče obišli 16 porodica, kojima će u predstojećem peridu biti pružena svaka vrsta podrške. Komisija je u protekla dva dana posetila porodice čiji su članovi bez ikakvog razloga bili na udaru nasilja, kao i one kojima je policija upadala u kuće lomeći sve pred sobom.

“Želimo da vidimo kako možemo da na najefikasniji način pomognemo ljudima koji su bili žrtve nasilničkog postupanja policije u opštini Zubin Potok, i naši građani treba da znaju da će lokalne vlasti i Kancelarija za KiM na svaki način biti uz njih”, kazao je Vučinić.

Prištinski specijalci su u utorak na severu KiM sproveli akciju čiji je navodni cilj bio borba protiv korupcije, i tom prilikom je na području opštine Zubin Potok povređeno više građana, i naneta je znatna materijalna šteta privatnoj imovini.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još