Pomoć iz Banja Luke novobrdskim stočarima

Humanitarna organizacija „Baštionik“ u Banja Luci poklonila je steonu kravu sedmočlanoj porodici Vasić u novobrdskom selu Zebince.

Uručujući donaciju, predsednik te organizacije Predrag Adamović poželeo je da ova pomoć dodatno stimuliše uspešne novobrdske stočare koji i danas predstavljaju primer da se od poljoprivrede i u zabačenim krajevima može lepo živeti.

„Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku i drugim srpskim porodicama južno od Ibra da radeći i doprinoseći svoj porodici ostanu i opstanu na Kosovu“, rekao je Adamović.

Dragan Vasić sa suprugom Sunčicom i petoro dece vredno rade i uredno porodično imanje u selu Zebince, u domaćinstvu u kojem drže sedam krava.

„Svakodnevno radimo i od toga solidno živimo, obrađujući svoju zemlju, ali uzimamo i u zakup. Od domaćeg mleka i sira koje iznosimo na pijacu koje prodajemo stalnim kupcima možemo da platimo račune, ali i da unapređujemo domaćinstvo“, rekao je Vasić i još jednom zahvalio austrijskoj humanitarnoj organizacije CARE na početnoj pomoći u opremi za proizvodnju sira.

Svečanom uručenju donacije prisustvovala je i predsednica humanitarne organizacije „Majka devet Jugovića“ Svetlana Stević koje je i dala preporuku da se pomoć uruči baš ovim farmerima iz Novog Brda.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još