Elek: Stanje pacijenata stabilno, ali i dalje teško

Zdravstveno stanje povredjenih Srba za sada je stabilno ali i dalje teško, izjavio je danas za “TV Most” doktor Zlatan Elek, zamenik direktora u KBC- u  Kosovska Mitrovica.

Od ukupno 6 pacijenata  koji su zbrinuti na odeljenju  hirurgije, četvorica su sa teškim telesnim povredama zadobijenim u brutalnoj akciji pripadnika ROSU u opštini Zubin Potok.

Zbog preživljenih trauma, ono što posebno zabrinjava,  kako je istakao Elek, jeste i da je u velikoj meri narušeno psihičko stanje povredjenih.

“U ovom momentu na odeljenju hirurgije nalazi se šest povređenih. Dva pacijenta prevedena su iz jedinice intenzivne nege, dok četiri pacijenta imaju teške telesne povrede – frakture nosnih kostiju, rebara… Trenutno se nalaze na odeljenju hirurgije. Za sada su van životne opasnosti”, rekao je doktor Elek.

Kao uznemiravajuću činjenicu Elek je naveo da su pored fizičkih trauma svi pacijenti preživeli teške psihičke stresove, pa su u lečenje ovih pacijenata uključeni i psiholozi i psihijatri.

Prema rečima Eleka među pacijentima se nalaze i osobe starije životne dobi.

“Oni su pacijenti sa povišenim krvnim  pritiskom i dijabetom. Simptomi tih bolesti su se pogoršali a izazvani su brutalnom akcijom jedinica ROSU na području opštine Zubin Potok”, rekao je Elek.

Zamenik direktora KBC Kosovska Mitrovica, doktor Zlatan Elek smatra da, ukoliko se stanje pacijenata dodatno stabilizuje, u toku sledeće nedelje na konzilijumu će biti odlučeno da li će oni biti pušteni na kućno lečenje.

Izvor: TV Most


Comments

Pročitaj još