• Početna>
  • Vesti>

Popović sa direktorima o završetku školske godine i bezbednosnoj situaciji

U skupštinskoj sali opštine Gračanica predsednik Srđan Popović i direktorica opštinskog odeljenja obrazovanja Brankica Nićić danas su održali sastanak sa direktorima obrazovnih instucija kako bi razgovarali o završetku još jedne školske godine i bezbednosnoj situaciji. Dok je trajao sastanak maturanti završetak školske godine slave ispred Policijske stanice.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sa direktorima škola razgovarao je o bezbednosnim izazovima na kraju još jedne školske godine kao i o povećanju stepena bezbednosti uoči održavanja maturskih proslava i polaganja prijemnih ispita.

Direktori obrazovnih institucija obavestili su predsednika opštine i lokalno rukovodstvo da se školska 2018- 2019 godina uspešno privodi kraju i da su oni kao rukovodioci ali i zaposleni kao i roditelji veoma zabrinuti zbog promenljive bezbednosne situacije. Oni su od predsednika opštine zatražili da apeluje na bezbednosne organe da pojačaju patroliranje oko obrazovnih institucija i ugostiteljskih objekata gde se održavaju maturske proslave.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je rukovodiocima obrazovnih institucija na trudu i zalaganju koje su uložili kako bi se obrazovni sistem u opštini Gračanica unapredio i kako bi deca uspešno završila školsku godinu. On je naglasio da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže obrazovne institucije kako bi stvorila što bolje uslove.

U tom cilju kako je kazao ubrzano se nastavlja izgradnja Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu.

Govoreći o bezbednosti u opštini Gračanica Popović je direktore informisao da je jutros održao sastanak sa predstavnicima KFOR-a dok će u podne biti održan i sastanak sa predstavnicima Lokalnih saveta. Popović je naglasio da lokalna samouprava još jednom apeluje na sve građane i institucije i bezbednosne organe da pojačaju međusobnu saradnju kako bi se preventivno delovalo na nepredviđene situacije.

Dok je u zgradi SO trajao sastanak maturanti srednje Medicinske škole spontano su se okupili na platou ispred Policijske stanice u Gračanici gde su proslavljali završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još