• Početna>
  • Vesti>

Popović razgovarao sa delegacijom KFOR-a o bezbednosti u opštini Gračanica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se danas sa delegacijom KFOR-a predvođenom italijanskim pukovnikom Nikolom Peroneom, sa kojima je razgovarao o trenutnoj bezbednosnoj situaciji.

Popović je predstavnicima KFOR-a preneo svoju zabrinutost zbog situacije koja se poslednjih dana dešava na severu Kosova i napomenuo da se ta uznemirenost reflektuje i na stanovništvo južno od Ibra.

Posebno je bilo reči o bezbednosnoj situaciji u opštini Gračanica.

„Trenutna bezbednosna situacija u opštini Gračanica je stabilna, ali s obzirom na poslednja dešavanja kao i pljačke koje su se dešavale u našem regionu tražimo od KFOR-a pojačane aktivnosti na terenu, kako bi se slične situacije predupredile. Mi kao lokalna samouprava sa našeg aspekta delovanja odgovorno i ozbiljno pristupamo očuvanju bezbednosti i to isto očekujemo od svih organa, posebno od KFOR-a i policije,“ – kazao je Popović.

On je italijanskog pukovnika Nikolu Peronea i predstavnike KFOR-a pozvao na sastanak, koji će danas u podne održati sa predstavnicima Lokalnih saveta.

Na sastanku će, kako je kazao Popović, Lokalni saveti podneti izveštaje o bezbednosnoj situaciji u mestima koje zastupaju, te da će se nakon toga napraviti jedan sveobuhvatni izveštaj o bezbednosnoj situaciji u opštini Gračanica.

Italijanski pukovnik se zahvalio na pozivu i kazao da će se predstavnici KFOR-a odazvati pozivu .

Perone i Popović su se složili da je u cilju očuvanja bezbednosti neophodno da meštani aktivno sarađuju sa bezbednosnim organima i prijave sve radnje i kretanja koja im se učine sumnjivim.

Izvor RKM saopštenje

Comments

Pročitaj još