Selaković: Ovo je ozbiljna igra živaca

Nikola Selaković kaže da cilj akcije specijalnih jedinica kosovske policije nije bio borba protiv korupcije i kriminala, već zastrašivanje Srba.

Generalni sekretar predsednika Srbije je za TV Prva rekao i da se borba protiv korupcije i kriminala ne sprovodi tako što se šalje više od 50 oklopnih vozila i više od 200 naoružanih specijalaca na goloruki narod.

On je podsetio da prema ranijem dogovoru, takvim jedinicama nije dozvoljen ulazak na sever KiM.

“Mislim da je pred nama period u kome će ovakva vrsta neizvesnosti postati deo naše svakodnevice. Priština će nastaviti i dalje da se služi provokacijama kojima se služila i do sada”, rekao je Selaković za TV Prva.

On je ocenio i da je neverovatno da sa Savskog venca u Beogradu Rada Trajković osuđuje reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i skoro se buni što predsednik nije podržao akciju Prištine.

Upitan koje predstavnike međunarodne zajednice je juče kontaktiralo Predsedništvo, Selaković je rekao da su pozvali više ljudi, da im se u početku niko nije javljao, a da su potom usledile iste priče gde se “obe strane pozivaju na smirenje tenzija”.

“Ovo je ozbiljna igra živaca, ispipava se puls Srbima na KiM i Beogradu dokle će tako nešto moći da trpi. Trebalo je juče biti Srbin u Zubinom potoku, Leposaviću. Taj narod gleda u Beograd i u svoju državu i čeka odredjenu vest, reakcije i pomoći”, naglasio je Selaković.

Kako kaže, uveren je da do situacije u kojoj će Srbija morati da zaštiti svoj narod na KiM neće doći, da će prevladati razum, da će Priština da ukine jednostrane mere i vrati se za pregovarački sto.

“Priština treba da shvati da Srbija nije krpa za bacanje, da kod nas postoji spremnost za dijalog, spremnost za traženje kompromisnog rešenja, ali da ne postoji spremnost da se država i narod ponižavaju”, zaključio je on.

Izvor B92

Comments

Pročitaj još