• Početna>
  • Vesti>

Od 16. do 23. juna preko 1000 dece, nastavnika i roditelja sa KiM u poseti Republici Srpskoj

Osmi projekat Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” odobren je danas na sednici Saveta ministara BiH održanoj u Sarajevu. Deca sa Kosova i Metohije od 16. do 23.juna boraviće sedam dana u Republici Srpskoj.

Sve je već spremno i pripremljeno, a sada je uklonjena i poslednja prepreka za realizaciju ovog najvećeg humanog projekta u Republici Srpskoj.

“Velika zahvalnost Ministarstvu bezbednosti i Savetu ministara BiH što već petu godinu imaju sluha za humanost i pomažu na ovaj način naš veliki humani projekat koji je podržan od najviših institucija, 18 lokalnih zajednica, velikog broja osnovnih škola i oko 900 porodica Republike Srpske” naveo je predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov.

Ove godine projektom je obuhvaćeno 1030 gostiju sa Kosova i Metohije – 900 najboljih učenika, oko 80 prosvetnih radnika i 50 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja iz udruženja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice dolaze 16. juna u 18 gradova i opština Republike Srpske. 

Centralni svečani doček u Andrićgradu zakazan je za nedelju (16.jun) u 12 časova. Pokrovitelj centralnog dočeka opštine Višegrad i Han Pijesak.

Uz ovaj veliki humani projekat Odbor realizuje do 30. juna veliku humanitarnu akciju u Republici Srpskoj za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me”u Kosovskoj Mitrovicu za 130 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još