• Početna>
  • Vesti>

K.Mitrovica: Završena akcija dobrovoljnog davanja krvi Fondacije za mlade prof. Dr Danica Grujičić“

Oko pedeset dobrovoljaca dalo je danas krv u akciji Fondacije zajedno za mlade prof. dr Danica Grujičić, koja je organizovana u KBC “Kosovska Mitrovica”.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović učestvovao je u ovoj humanoj akciji rekavši da je ispred Kancelarije za Kosovo i Metohiju došao da podrži ovu akciju.

On je i sam bio davalac krvi te je tom prilikom za program radija Kosovska Mitrovica poručio građanima:

“Ovo je jedna humana akcija koja podstiče solidarnost u svima nama. Mislim da je to jako važno i naročito u trenucima koji su jako napeti i jako teški, da baš tada pokažemo solidarnost. Pozivam i sve građane da se odazovu ovakvim akcijama. I danas imamo priliku da vidimo koliko veliki broj  studenata se odazvao akciji, i da ne samo rečima, već i delima, jedni drugima pomognemo i pokažemo međusobnu solidarnost’’ .

Predstavnik Fondacije za Kosovo i Metohiju Vojin Čukuranović rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice da su se akciji odazvali volonteri same Fondacije, te studenti i ostali građani.

Maturantkinja Medicinske škole Iva, koja se priključila akciji dobrovoljnog davanja krvi, rekla je da je jedan od uslova i da davalac bude punoletan, tako da je ovo njeno prvo davanje krvi.

„Želela bih da poručim svima ovo je humanitarna akcija i da ako se neko pita da li je ovo vredno, nek bude siguran da jeste, jer šta ako i nama samima jednog dana zatreba krv’’ rekla je ona.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još