Ministarstvo za povratak: 65 novih kuća za raseljene

Na  Upravnom odboru projekta „PRK 5 – Projekat povratak i reintegracija” koji je održan u Ministarstvu za zejednice i povratak, odobrena je izgradnja 65 kuća za raseljena lica.

Izgradnja će biti realizovana u opštinama  Peć, Prizren Obilić, Gračanica, Novo Brdo, Kamenica i Orahovac.

Sastanku su prisustvovali  predstavnici ove institucije, predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Međunarodne organizacije za migracije (IOM/MOM) koja će i implementirati projekat i predstavnici UNHCR-a.

Generalni sekretar u ovom Ministarstvu Nenad Stojčetović ocenio je da je projekta „PRK 5“  veoma značajan za proces povratka i u ime ministra u ostavci Dalibora Jevtića se zahvalio prisutnima na pomoći koju pružaju.

„Zahvalan sam Kancelariji EU na Kosovu na podršci u procesu povratka i na svemu onome što generalno čini. Bez njihove pomoći mi ne bismo mogli sa uspehom da govorimo o projektu kao što to danas činimo” rekao je Stojčetović.

Stojčetović je rekao da će Ministarstvo za zajednice i povratak i potpredsednik Vlade i ministar Dalibor Jevtić,  iako u tehničkom mandatu, nastaviti da pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija i da odobrenje izgradnje 65 kuća upravo potvrđuje to. Takođe ističe da će do kraja godine biti odobrena izgradnja još 65 kuća.

Tokom sastanka Stojčetović je obavestio partnere na projektu da će Ministarstvo za zajednice i povratak nastaviti da i ove godine na što bolji način ostvaruje punu implementaciju na realizaciji svojih obaveza.

Predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Međunarodne organizacije za migracije i UNHCR-a su se zahvalili Ministarstvu i ministru Jevtiću na trudu da proces povratka bude uspešniji i bolji i istakli da čvrsto veruju da će se sa dobrom saradnjom nastaviti. 

Inače, projektom ”PRK5/RRK5” za ovu godinu će se izgraditi veći broj kuća od planiranog, a očekuje se i realizacije šest velikih infrastrukturnih projekta u šest opština.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još