Tači opet o “genocidu”

Kosovski predsednik Hašim Tači nastavio je i danas sa “mapiranjem” mesta navodnog genocida na Kosovu i Metohiji, objavom da ne sme biti zaboravljen zločin koji se, kako tvrdi, pre 21 godinu desio u selu Libenik u Peći, gde su, kako navodi, stanovnici tog mesta ubijeni i masakrirani.

RTK2 prenosi da je Tači na Fejsbuku napisao da nijedan od srpskih komandanata i izvršilaca tog navodnog masakra nije izveden pred lice pravde.

Ovo nije prvi put da Tači putem ove društvene mreže ili na skupovima pominje godišnjice navodnih zločina srpskih snaga.

Sredinom meseca u Prizrenu, u naselju Koriša, rekao je da su žrtve stradale u tom naselju tokom sukoba na Kosovu i Metohiji – žrtve genocida i etničkog čišćenja.

Tači je tada rekao da je dobro što je kosovska skupština odlučila da razmatra donošenje rezolucije i drugih akata kojima će biti osuđen navodni genocid, a na osnovu kojih Priština planira da potraži pravdu pred međunarodnim instancama.

On je takođe, učestvujući na spomen-akademiji održanoj na 20. godišnjicu navodnog masakra u Ćušku, Pavljanu, Zahaću i Labljanu kod Peći, tvrdio da za 400 masakara koje je, po njemu, izvršila Srbija, još uvek niko nije osuđen.

Izvor: Tanjug

Foto: Der Standard

Comments