Srpska lista: Jakšić podržao politiku DPK

Predstavnici Srpske liste reagovali su na izjave člana GI SDP Marka Jakšića u kojima on obrazlaže svoj stav zašto bi prema njegovom mišljenju, Gonđa Čauši bila bolji gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica od Gorana Rakića – kandidata Srpske liste i pobednika na završenim izborima.

“Odlukom da javno podrži albanskog kandidata na vanrednim izborima u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Marko Jakšić je javno podržao politiku Kadrija Veseljija, Hašima Tačija i svih članova PDK koji za cilj imaju proterivanje srpskog naroda na severu Kosova i Metohije. I nije predsednik Vučić naredio i naterao Marka Jakšića da poziva Srbe da glasaju protiv Srbina, već je to bila njegova, glupa i nerazumna, ali isključivo njegova odluka” stoji u saopštenju Srpske liste.

“Nakon što je njegova kandidatkinja i favorit, Albanka Čauši, doživela ubedljiv poraz kao direktan rezultat jedinstva i sloge srpskog naroda sada Marko Jakšić, koga u Kosovskoj Mitrovici znaju pod nadimkom “Mali Marko” pokušava da svoj javno izrečeni stav i odgovor na takvo političko delovanje predstavi kao nekakav politički pritisak. Svesni činjenice da svako ima pravo na slobodu govora, apsolutno podržavamo i pravo da svako odgovori na političke stavove koji su protivne interesima srpskog naroda, pa makar taj stav dolazio i od “Malog Marka” stoji na kraju saopštenja.

Naime, Jakšić koji je ujedno i jedan od organizatora protesta pokreta 1 od 5 miliona na Kosovu i Metohiji, prethodno je na svom profilu jedne od društvenih mreža, izneo stav da bi Rakićeva konkurentkinja Gonđa Čauši bila bolji gradonačelnik od kandidata Srpske liste, i da bi svoj glas radije dao njoj. U tekstu koji je kasnije objavljen u listu “Danas” Jakšić napominje da nije ni izašao na izbore, te da je taj tvit imao za cilj da “iskaže lično nezadovoljstvo prema postojećem stanju i bez ikakvog poziva na zajedničku akciju ili mogućnosti da se pripiše bilo kojem kolektivitetu” nakon čega se kako kaže osećao kao u inkvizicijskom procesu.

U istom tekstu, Jakšić obrazlaže zašto bi Čauši kako on smatra, bila bolji gradonačelnik, iznevši pritom izvesne optužbe na račun predstavnika Srpske liste.

“U slučaju njene pobede, većinsko stanovništvo u opštini ne bi pripadalo njenoj zajednici, i ona bi morala i te kako da vodi računa o njihovim potrebama, jer joj sigurno ne bi koristila konfrotacija sa njim, za razliku od novo-stare vladajuće strukture koja koristi opštinske resurse za lično bogaćenje i obezbeđivanje sredstava za pobedu na izborima” piše Jakšić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još