Budući prvaci u poseti OŠ “Sveti Sava”

Osnovna škola “Sveti Sava” u Kosovskoj Mitrovici organizovala je svečani program koji su učenici škole priredili za buduće đake prvake.

Budući đaci su zajedno sa svojim roditeljima imali priliku da pogledaju opremljene učionice u kojima će slušati buduću nastavu.

Direktor OŠ “Sveti Sava” Milorad Jovanović je tom prilikom istakao da su zahvaljujući Privremenom organu i lokalnoj samoupravi, učionice renovirane i opremljene.

“Primili smo buduće prvake a sadašnje predškolce i oni su imali priliku da pogledaju kako škola izgleda i šta ona nudi od sadržaja i uopšteno koliko je velika škola. Utisak je itekako dobar ” rekao je direktor OŠ “Sveti Sava” Milorad Jovanović.

Hor škole, koji je na republičkom takmičenju osvojio 3. mesto, upriličio je današnju manifestaciju pod dirigentskom palicom nastavnice muzičke kulture Sandre Marković Vukadinović.

Učenici škole su njihovim budućim drugarima priredili raznovrstan kulturno-muzički program i tako im poželeli srećan upis u prvi razred i srećno buduće školovanje.

Ove školske godine đake prvake preuzimaju učiteljice Nada Andrić, Suzana Bogdanović, Jasna Dančetović i Ivana Vuković.

Nastava će se u prvom razredu odvijati u prvoj smeni a najavljeno je da će budući đaci prvaci dobiti i besplatne udžbenike.

Upis đaka u prvi razred počeo je 1. aprila i trajaće do 30. maja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još