• Početna>
  • Vesti>

Kozarev: Severna pokrajina pomaže južnu srpsku pokrajinu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Fond AP Vojvodina za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima donirali su danas u Lešku deset traktora za poljoprivredne proizvođače sa područja opština Gnjilane, Kosovska Kamenica, Istok, Novo brdo, Vučitrn, Leposavić i Zubin potok.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev rekao je novinarima da je Kancelarija dodelila četiri, a Fond šest traktora sa priključnim mašinama i dodatnom opremom, navodeći da mu je veoma drago što se poljoprivredna mehanizacija dodeljuje poljoprivrednim proizvođačima koji “žive na svojoj zemlji i žive od svoje zemlje”.

On je istovremeno zahvalio Vladi Vojvodine, jer pokazuje solidarnost prema južnoj srpskoj pokrajini i narodu koji živi na toj teritoriji. “

“Ovo je samo početak. Nastavićemo saradnju na svim nivoima i pomagati interno raseljenim licima. Pružićemo odgovarajuću logistiku i ovo nije samo simbolični akt nego jedan sistemski pristup”, rekao je Kozarev.

Kozarev je dodao da je sa poljoprivrednim proizvođačima razgovarao o tome kako sve institucije mogu da im pomognu, od lokalnih samouprava, preko ministarstava, javnih preduzeća i privatnog biznisa.

Prema njegovim rečima, usledice još jedan konkurs za poljoprivredne proizvđače zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću.

Direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanin i raseljenim licima AP Vojvodina Duško Ćutilo rekao je novinarima da mu je drago što je u prilici da iskaže solidarnost i jedinstvo na delu s obzirom da je danas dodeljena pomoć u vidu poljoprivredne mehanizacije za deset porodica sa KiM. “

“Ovo je projekat koji smo realizovali zajedno sa Kancelarijom za KiM. Mi smo svojom delatnošću opredeljeni da pomažemo interno raseljenim licima, našim ljudima koji su se odlučili da ostanu da žive na KIM”, rekao je Ćutilo.

Prema njegovim rečima, Fond je izdvojio sredstva zahvaljujući sredstvima AP Vojvodina koja je, kaže, izrazila želju da bude partner.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još