• Početna>
  • Vesti>

“Noć muzeja” pod sloganom “Sloboda” u Kosovskoj Mitrovici

Šesnaesta po redu “Noć muzeja” pod sloganom “Sloboda” održana je sinoć u Galeriji Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici. 

Nastupom studenata muzičkog odseka u klasi profesorice Marine Denić otvorena je “Noć muzeja” a nakon toga predstavljena su dela studenata likovnog odseka.

Studenti su se u saradnji sa svojim profesorima predstavili u različitim vidovima umetnosti a posetiocima je bio priređen kulturno-umetnički program.

Svoj doprinos u organizaciji programa dali su i studenti Dramskog odseka Fakulteta umetnosti.

Milica Mandić, studentkinja master studija na glumačkom odseku, izvela je monodramu “Isadora” koja je nastala po motivima knjige “Moj život” Isadore Dankan, svetski poznate balerine.

Ester Milentijević prodekan likovnog odseka je tom prilikom kazala da ove godine organizacija nije bila izuzetno teška jer su kao i uvek, imali veliku podršku studenata i profesora.

“Ovim putem htela bih da vam se zahvalim što već 5 godina podržavate naš fakultet u ovoj međunarodnoj organizaciji, 16. po redu noć muzeja. Kod nas se ovo po 5. put održava i ove godine je bilo najlakše organizovati, svi znamo svoje obaveze, držimo se stalnog programa kao što su otvaranje izložbe studenata i profesora fakulteta Umetnosti i likovnog odseka” rekla je Milentijević.

Ona je dodala da će posetioci moći da učestvuju na raznim radionicama čiji su moderatori profesori kao i asistenti fakulteta, jer su one namenjene svim uzrastima.

Posetioci su imali priliku da učestvuju i u umetničkim radionicama. Neke od radionica koje su bile priređene su i pravljenja razglednica, portreti u tehnici papir, crtanje i slikanje svetlom, a najviše pažnje je privukla izložba radova u virtuelnoj galeriji.

“Mi smo u klasi za dizajn a u pitanju su posteri, ali to nisu samo posteri, već je to interaktivna izložba, vizuelna rešenja su izuzetno interesantna, ali ono što je najatraktivnije je da putem mobilne aplikacije može da se vidi slika koja je takođe deo rada – animirana verzija rada. Ovo je delo moje koleginice, ali je interesantno i za nas sa drugih katedri, kao i za studente i posetioce” rekla je profesor sa katedre za vajarstvo Nevena Popović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još