Jovanović: Aktivno se pripremamo za završni test

Osnovna škola “Sveti Sava” u Kosovskoj Mitrovici spremno dočekuje završetak školske 2018/2019. godine.Upis budućih prvaka je u toku,a pripreme za polaganje male mature su u punom jeku.

“Mi smo u zakonskoj obavezi i u skladu sa kalendarom Ministarstva prosvete odradili probni završni test u školi “Sveti Sava” u Kosovskoj Mitrovici i tako smo zajedno sa nastavnicima naše škole uporedo odradili test da vidimo gde su problemi i manjkavosti kako bi završni test i test za upis u Srednje škole odradili bolje i kvalitetnije.Vi znate da je to kombinovani test , obuhvata dosta predmeta i s toga je složeniji za rad a i deci za pripremu”rekao je za program radija Kosovska Mitrovica direktor škole “Sveti Sava” Milorad Jovanović.

“Mi smo potpuno spremnni, škola priprema dokumentaciju za predstojeći zavrsni ispit, čekamo šifru za bazu podataka, kada unesemo broj učenika osmog razreda i mislim da ćemo sve uraditi onako kako je propisano zakonom”,dodao je Jovanović

“Pedagog i psiholog su radili analizu profesionalne orijentacije,deca u tom periodu još lutaju,neki se povode time šta će upisati drug ili drugarica, neki time šta misle roditelji” kaže je direktor ove škole .

U razgovoru sa decom,stiče se utisak da su već jasno opredeljeni koju srednju školu će upisati .Uglavnom će ići za svojim afinitetima, ali će rado saslušati savete roditelja.

Pedagog Osnovne škole “Sveti Sava”Mirjana Pavićević je rekla da je sa učenicima osmog razreda ,završen rad oko profesionalne orijentacije i da očekuje od njih uspeh , a da je ovih dana fokusirana na rad sa najmlađima i trenutno radi na testiranju dece za upis u prvi razred.

Škola “Sveti Sava” i ove godine upisuje standardan broj djaka i za ovu školu po tradiciji uvek vlada veliko interesovanje.Upis je u toku i zvanično traje do 30.maja.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još