• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Izbori u nedelju izbori za opstanak srpskih opština; obavite svoju građansku i srpsku dužnost

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić pozvao je sve građane severnog Kosova i Metohije u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić da u nedelju 19. maja izađu na izbore i glasaju za kandidate Srpske liste, i da svojim aktivnim doprinosom doprinesu tome da očuvamo jedinstvo sa državom Srbijom.

“Da ostanemo organski povezani sa institucijama naše države, da ne dozvolimo albanskim političarima koji su smislili pokvaren, ali prilićno proziran plan, kako da se otarase srpske kontrole na četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i Metohije, da im ne dozvolimo da sprovedu taj plan” rekao je Đurić.

Đurić je istakao da postoji ideja da se Srbi podele i posvađaju i iskoriste neke među SRbima da promoišu i uspostave svoju kontrolu u opštinama sa srpskom većinom i naglasio da će u nedelju, 19. maja, Srbi pokazati da su složni.

“Izbori 19. maja nisu klasični izbori za Srbe na KiM između političkih stranaka, već su izbori na kojima se radi o očuvanju srpskog karaktera 4 opštine sa srpskom većinom, zbog toga molim i apelujem da shvate nedeljne izbore najozbiljnije. Svi u Prištini se nadaju da se nećemo odazvati, nadaju se da će pokazati da oni napreduju i u broju i u snazi na severu Kosova i Metohije i zato jako važno da pokažemo našu snagu i slogu, i da im pokažemo da ćemo uvek i svuda da se borimo za to da te opštine ostanu naše , kao što jesu srpske i 19. maja svi ćemo pokazati da to jeste i da će biti tako”, rekao je Đurić.

Poručio je da “možemo da imamo 1001 razliku u centralnoj Srbiji, ali na severu KiM moramo biti i bićemo kao jedan”.

“Pokazaćemo da nas neće pobediti našom lenjošću i nespremnošću da uradimo ono najminimalnije što treba da uradimo da bismo sačuvali svoj kućni prag”, rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Đurić kaže da je u pitanju to da se sačuva srpski karakter kućnog praga u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, “a ne o nečemu drugom i ne o bilo kakavoj lokalnoj ili svetskoj politici”.

“Zato još jednom 19. maja molim sve da obave svoju građansku dužnost, i svoju ako hoćete srpsku dužnost” poručio je Đurić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, TV Most

Comments

Pročitaj još