U Leposaviću otvorena šljunkara

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i kandidat Srpske liste za gradonačelnika opštine Leposavić, Zoran Todić, otvorili su danas u toj opštini pogon separacije šljunka, i poručilii da je to samo jedan od investicionih projekata koji će sredstvima iz budžeta Srbije u najskorijem periodu biti realizovani u našoj južnoj pokrajini.

“Vratili smo u život Separaciju Šumskog gazdinstva Ibar-Leposavić, vratili smo nadu dvanaestorici zaposlenih u ovom preduzeću i celoj opštini Leposavić, zato što je reč o projektu koji je deo šireg investicionog ciklusa Vlade Srbije”, rekao je Petković novinarima.

On je podsetio da je ovo jedan od 150 projekata u južnoj pokrajini koje je prošle godine odobrila Vlada Srbije i koje su inicirali predsednik Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

“To pokazuje da je Vlada Srbije apsolutno posvećena ekonomskom razvoju srpskih sredina na KiM i da će država Srbija učiniti sve da srpski narod ovde može da živi od svoga rada i da ima budućnost na KiM”, poručio je Petković.

Kako je istakao, da bi se nastavili svi ovi projekti, izuzetno je važno da srpski narod na KiM bude jedinstven i da Srpska lista bude sve jača, a to podrazumeva da ona mora da ima odlučujuću reč u svim institucijama koje pripadaju srpskom narodu ovde na KiM. Prema njegovim rečima, jedino Srpska lista garantuje da će odluke koje budu donosili srpski organi vlasti na KiM biti donošene u koordinaciji sa Beogradom.

“U nedelju, 19. maja, naši gradjani treba da izađu na izbore i podrže srpskog kandidata za gradonačelnika opštine Leposavić Zorana Todića, jer samo tako možemo da gradimo ekonomsku budućnost u većinski srpskim sredinama na KiM”, rekao je Petković.

Todić je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo zbog toga što šljunkara u Leposaviću posle pet godina ponovo radi, istakavši da je ovo veliki dan za žitelje Leposavića ali i čitavu srpsku građevinsku operativu na KiM. On je istakao da je ovo samo jedan u nizu projekata koji će zahvaljujući Vladi Srbije i predsedniku Vučiću u narednom periodu biti realizovani u Leposaviću, i najavio skoro pokretanje proizvodnje u pogonu za proizvodnju zglobnih ležajeva “Prve Petoletke” i remont mašina u fabrici “Lola fot”.

Za pokretanje rada šljunkare u Leposaviću u okviru prošlogodišnjeg inveticionog programa Vlade Srbije izdvojeno je 16,5 miliona dinara.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još