• Početna>
  • Vesti>

K. Mitrovica: Srpska lista započela predizbornu kampanju za izbor gradonačelnika

Obilaskom zgrade Srednje tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas” kandidat Srpske liste za gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić, započeo je danas predizbornu kampanju.  Izbori za gradonačelnika raspisani su za četiri opštine na severu Kosova i biće održani u nedelju 19. maja.

Tokom posete ovoj obrazovnoj ustanovi, Rakić se sreo sa rukovodstvom srednjih škola koje nastavu održavaju u ovoj zgradi, a potom je obišao renoviranu  fiskulturnu salu i kabinet za informatiku.

Direktor STŠ. „Mihajlo Petrović Alas“ Radovan Tanić podvukao je da je tokom prvog mandata na mestu gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica, izdejstvovana  rekostrukcija značajnog dela školskog objekta i   obezbeđena nova, savremena oprema za nastavne kabinete.

Tanić je podsetio da prostorije ove škole koja ima 7000 kvadratnih metara, koriste četiri srednje škole i tri fakulteta koji su 1999. godine ostali bez svojih prostorija.

„Ono što je urađeno u zadnjih nekoliko goidian je impozantno.  Zamenjen je krovni pokrtivač, urađeni su oluci, kompletna fasada, spoljašnja i unutrašnja stolarija, podovi, ograda, fiskulturna sala, neki novi kabineti su urađeni. Dobili smo i podršku kada je u pitanju IT tehnologija, nameštaj, alat i još mnogo toga“ rekao je Tanić.

Za obnovu  zgrade i nabavku nove opreme u prethodnih nekoliko godina, tokom trajanja Rakićevog prethodnog mandata gradonačelnika, izdvojeno je preko milion evra.

„Ulaganje u obrazovanje je jedini garant bolje budućnosti.  Zato je značajno imati jaku i snažnu podršku građana. Srpska lista je kanal za realizaciju svih ekonomskih projekata  i investicija iz centralne Srbije  na Kosovu i Metohiji i zato je od ključne važnosti da lokalni organi vlasti  budu u rukama srpskog naroda.  Oni koji žele da nas oslabe i ugroze nastupaju kao kolektiv i jedini način da se odbranimo je da imamo jedinstvenu srpsku politiku, jer ono što branimo ne pripada samo nama već celom srpskom narodu“ rekao je Rakić.

On je poručio da predstojeći izbori nisu samo lokalni izbori, već svojevrstan referendum na kome se građani izjašnjavaju za ili protiv opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

Predizborna kampanja trajaće do petka, 17. maja, nakon čega nastupa predizborna tišina. Izbori za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova  biće održani u nedelju 19. maja.

Gradonačelnici Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana, podneli su ostavke neposredno nakon što je prištinska vlada nametnula sto odsto uvećani poreza za proizvode iz Srbije, 21. novembra prošle godine.

Odluku o raspisivanju vanrednih lokalnih izbora doneo je predsednik Kosova Hašim Tači.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još