Ranilug: Specijalci KFORA uništili granatu

Jedinica američkog KFOR-a izvršila je juče eksploziju granate u Gornjem Korminjanu, u opštini Ranilug, za koju se pretpostavlja da je zaostala iz Drugog svetskog rata. Prilikom eksplozije  nije bilo posledica po ljude i imovinu.

Bomba je pronađena na imanju porodice Petković, koje se nalazi iza porodične kuće u centru Gornjeg Korminjana.Pronašla je domaćica Milanka Petković dok je okopavala baštu.

“Imanje smo kupili pre dve godine. Do sada je zemlja dva puta preorana, ali nikada ništa nismo našli. Juče, dok sam kopala, motikom sam udarila u tvrd, metalni predmet veličine litarske flaše. Imao je i zatvarač. Nisam ni pomislila da je to eksplozivna naprava. Čak sam je uzela i u ruke”, kaže Milanka za Puls.

Pozvala je sina koji je na prvi pogled prepoznao da je pronađeni predmet granata i pozvao ranilušku policiju. Mesto na kojem je granata pronađena odmah je obezbeđeno. Policija je pozvala specijalnu jedinicu KFOR-a. Po pregledu eksplozivne naprave specijalci KFOR-a su obavili eksploziju granate.

“Bila je stara i zarđala. Pretpostavljamo da je zaostala iz Drugog svetskog rata”, kaže Milanka.

Gornje Korminjane je srpsko selo u opštini Ranilug, sa oko dve stotine kuća, u kojem živi oko 800 stanovnika.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još