• Početna>
  • Vesti>

Održan 29. kros RTS-a “Kroz Srbiju” u Kosovskoj Mitrovici

Na Partizanskom brdu u Kosovskoj Mitrovici održan je kros “RTS-a kroz Srbiju“ .

Učesnici 29. održanog krosa po redu su bili učenici osnovnih i srednjih škola iz Kosovske Mitrovice, učenici Specijalne škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ kao i predškolci.

“Na današnjem krosu učestvuju sve škole kao i predškolske ustanove. Danas imamo 16 trka koje će biti održane na kružnoj stazi. Imamo 1500 učesnika, tako da se nadamo najboljem uspehu do sada“ istakao je direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković.

U ime Privremenog organa, Ministarstva prosvete i Medicinske škole učesnike je pozdravila Marina Biševac, direktor srednje medicinske škole sa domom učenika Kosovska Mitrovica.

“Današnji kros nije trka za osvojenim diplomama i medaljama. Ovo je trka za vaše zdravlje i ono što ne smemo zaboraviti nikada, to je naša krilatica – u zdravom telu zdrav je i duh”, rekla je Biševac.

U predškolskoj kategoriji devojčica u trci na 100 metara, prvo mesto osvojila je Aleksić Andrea, drugo mesto Sara Jeremić dok je na trećem Anđelija Vukomirović. U istoj kategoriji muškaraca, prvo mesto zauzeo je Mateja Ampovski, drugo Bratislav Popović a treće Matija Vučković.

U trci na 50 metara u muškoj kategoriji Specijalne škole „Kosovski božur“  prvo mesto je osvojio Stefan Jovanović, drugo Krsto Krivokapić dok je na trećem Slobodan Živković.

U ženskoj kategoriji u trci na 50 metara prvo mesto osvojila je Milica Krivokapić, drugo Sanela Osmanovića treće Ivana Velimirović, takođe učenici škole „Kosovski božur“.

U ženskoj kategoriji prvog razreda osnovnih škola, prvo mesto otišlo je Angelini Kabašić iz OŠ „Branko Radičević“, drugo Petri Ilić a treće Milici Drobac, koje su učenice OŠ „Sveti Sava“.

U trci na 100 metara u muškoj grupi učenika prvih razreda, prvo mesto otišlo je Janku Spasiću, drugo Dinu Selimoviću dok su treće mesto podelili Anastasija Lukić i Mateja Milosavljević, svi učenici OŠ „Branko Radičević“.

U drugom razredu u trci na 200 metara, u ženskoj kategoriji, prvo mesto osvojila je Sofija Sovrlić učenica OŠ „Sveti Sava“, drugo Lana Milić iz OŠ „Branko Radičević“ a treće Mevljana Gušani iz OŠ „Vlado Ćetković“.

U Istoj kategoriji u muškoj grupi, prvo mesto otišlo je Veljku Timotijeviću iz OŠ „Branko Radičević“, drugo Nikoli Miletiću iz OŠ „Sveti Sava“ dok je Semin Ibraimi iz OŠ „Branko Radičević“ na trećem mestu.

U trci na 250 metara u ženskoj grupi prvo mesto osvojila je Emina Seljimi iz OŠ „Vlado Ćetković“ drugo Nađa Dančetović a treće Staša Danšetović, učenice OŠ „Branko Radičević“.

U muškoj kategoriji u trci na 300 metara prvo mesto osvojio je Mateja Savić učenik OŠ „Branko Radičević“ drugo Novak Laketić iz OŠ „Sveti Sava“ a na trećem Nenad Radosavljević iz OŠ „Branko Radičević“.

U četvrtom razredu, u ženskoj kategoriji na trci od 300 metara prvo mesto osvojila je Andrijana Branković učenica OŠ „Branko Radičević“ na drugom je Marija Raftovski takođe iz OŠ „Branko Radičević“ dok je na trećem, Sana Pelivani iz OŠ „Sveti Sava“.

U trci na 350 metara u kategoriji dečaka, prvo mesto osvojio je Andrijano Jahja učenik OŠ“ Vlado Ćetković“ , drugo Gardinaj Kamberi takođe učenik OŠ „Vlado Ćetković“ dok je treće mesto otišlo Mateji Micevskom iz OŠ „Branko Radičević“.

U petom i šestom razredu na trci od 350 metara u ženskoj kategoriji, prvo mesto osvojila je Sanja Pavlović iz OŠ „Branko Radičević“ drugo Anđela Kasalović a treće Valentina Frtunić, obe učenice OŠ „Sveti Sava“.

U muškoj kategoriji u petom i šestom razredu, prvo mesto otišlo je Stefanu Đorđeviću iz OŠ „Sveti Sava“ drugo Ramaju Hazizu iz OŠ „Desanka Maksimović“ a treće Jovanu Vučkoviću iz OŠ „Sveti Sava“.

Na trci od 450 metara, u ženskoj kategoriji prvo mesto osvojila je Danica Čavić iz OŠ „Sveti Sava“ drugo Radmila Marić iz OŠ „Branko Radičević“ dok je na trećem Anđela Vitorović iz OŠ „Sveti Sava“.

U muškoj grupi na trci od 500 metara, prvo mesto otišlo je Maksumu Jahji, iz OŠ „Dositej Obradović“ drugo Silvanu Kajtaziju takođe iz OŠ „Dositej Obradović“ a treće Miljanu Miletiću iz OŠ „Sveti Sava“.

U kategoriji srednjih škola učenika prve i druge godine na trci od 500 metara, u ženskoj grupi, prvo mesto pripalo je Anđeli Kovačević ućenici Gimnazije,drugo i treće mesto pripalo je učenicama srednje Medicinske škole  Milici Stanojević i Anastasiji Đorđević.

Na trci od 600 metara u muškoj kategoriji učenika prve i druge godine srednjih škola, prvo mesto osvojio je Lazar Rakić učenik srednje ekonomske škole, drugo Saša Miljković a treće Nenad Miljković, učenici srednje medicinske škole.

U ženskoj kategoriji na trci od 550 metara, prvo mesto osvojila je Radica Čukić, učenica srednje tehničke škole, drugo Anastasija Radojević a treće Jovana Janačković, obe učenice medicinske škole.

U poslednjoj kategoriji, trci na 700 metara u muškoj grupi, prvo mesto osvojio je Jovan Isailović učenik srednje tehničke škole, drugo Mihajlo Kasalović dok je treće mesto osvojio Radenko Ilić, takođe učenik srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“.

Organizator događaja je Ministarstvo prosvete, Medicinska škola sa domom učenika u Kosovskoj Mitrovici i Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još