• Početna>
  • Vesti>

Maj-mesec matematike,obeležili i mitrovački Gimnazijalci

Gimnazija u Kosovskoj Mitrovici ove godine prvi put podržava i aktivno učestvuje u manifestaciji “Maj mesec matematike”, koja je podržana u svetu a ima za cilj popularizaciju matematike kao nauke i približavanje učenicima .

“Ovo takmičenje se kod nas prvi put održava , tako da smo kao Gimnazija prvi put deo manifestacije “Maj-mesec matematike”. Očekujem, prvenstveno da se deca zabave i očekujem popularizaciju matematike.Matematika i nije mnogo popularna kod dece, ali ovo je sigurno način da vide, da i ona može da bude zabavna. To jeste naš cilj, ali i da obeležimo kroz ove i ostale aktivnosti 100 godina postojanja naše škole”, rekla je Danijela Milenković profesor matematike u Gimnaziji u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Gimnazije Slobodan Mihajlović je zadovoljan što u godini jubileja mitrovačku Gimnaziju može da predstavi na najbolji mogući način.

“Težimo ka tome da u narednom periodu ova škola unapređuje svoj rad u savkom smislu, deca su zainteresovana i profesori rade svoj posao kako treba , tako da očekujem uspeh. Obeležićemo ove godine 100 godina Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici , centralnom manifestacijom 1.decembra. Do tada godinu jubileja obeležavamo kroz različite manifestacije, nakon ove imamo sajam nauke 22.maja, zatim sportska takmičenja, prodajne izložbe humanitarnog karaktera, kao i ostale aktivnosti iz oblasti kulture ,poput pozorišnih predstava, filmova i zabava”, rekao je za Radio Kosovsku Mitrovicu direktor Mihajlović.

Učenici Gimnazije su zadovoljni što je njihova škola danas deo jedne manifestacije koja zavređuje pažnju pa ne kriju svoje zadovoljstvo i spremni su kako kažu da učestvuju u svim pripremama za obeležavanje 100 godina postojanja ove škole.

Aleksa Lazarević je deo pobedničke ekipe današnje manifestacije “Maj-mesec matematike” i kaže: “Matematiku smatram važnom naukom, jer je njena primena sve šira i u drugim oblastima , zato ovo takmičenje smatram značajnim zbog šire primene . Ovo mi se dopalo kao inicijativa i smatram da će se nastaviti i dalje , ne samo u godini kada slavimo jubilej”, kaže Lazarević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još