Joksimović: Protest u Tirani protiv mira u regionu

Protest koji je u Tirani protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića organizovao opozicioni kosovski pokret Samoopredeljenje, protest je protiv mira, stabilnosti i razvoja u regionu, ocenila je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Jadranka Joksimović je u izjavi “Tanjugu”, dodala da taj protest, istovremeno, predstavlja i atak na vrednosti i tekovine moderne Evrope kojima su, kako kaže, i Srbija i Vučić bezrezervno posvećeni.

“Predsednik je boravkom u Tirani još jednom pokazao jasnu želju da maksimalno doprinese regionalnoj saradnji, ali je sve očiglednije da evropske ideje mira, saradnje i dijaloga ne mogu da se ‘prime’ i istinski budu prihvaćene kod svih političkih zagovornika velikoalbanske ideje, koja urušava temelje mirne, cele i nedeljive bezbednosti Evrope”, navela je ministar Joksimovićeva.

Joksimovićeva je naglasila da EU, otuda, ne sme da – zaokupljena sopstvenim temama, postane introvertna i da čeka da nevreme ovako opasnih ideja iz dvorišta Zapadnog Balkana prođe, misleći da evropska kuća neće osetiti posledice”.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments