“Vreme je da se zaustavi nepotizam na Kosovu”

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Rori O’Konel izjavio je danas da na Kosovu postoje sukob interesa i nepotizam, ali da pritisak naroda može naterati lidere da donesu prave odluke.

Prema rečima O’Konela, 20 godina posle sukoba na Kosovu vreme je da se zna gde je i u kom pravcu Kosovo ide.

Govoreći u Prištini na tribini „Govori otvoreno“, O’Konel je ocenio da na Kosovu “ima nepotizma i da se na ključne funkcije biraju nekvalifikovani ljudi”.

On je naveo da je vreme da se preduzmu mere da se takvo stanje promeni, ali da za to treba da postoji politička volja i da to na demokratski način zatraže građani Kosova.

„Došlo je vreme da se spreče sukob interesa i nepotizam, jer više nema strpljenja. Ne želim biti do kraja pesimista, jer ima mogućnosti da se donesu pravične odluke i promene su moguće“, kazao je O’Konel i dodao da i pritisak građana može da natera lidere da donesu prave odluke.

Govoreći o zakonu o finansiranju stranaka, ambasador je poručio da „ukoliko partije pokušaju da utiču na predlog zakona o finansiranju političkih stranaka, Velika Britanija neće ni na koji način podržati Centralnu izbornu komisiju“.

„Doći će vreme kada ćemo doneti izuzetno značajne odluke“, rekao je on.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još